Een stalen deur in een houten kozijn, kan dat?

Onze stalen binnendeuren zijn een echte aanwinst voor jouw huis of kantoor. Door het gebruik van staal, creëer je een moderne, luxueuze uitstraling. Onze stalen scharnierdeuren worden standaard geleverd inclusief stalen kozijn. Maar kan een stalen deur in een houten kozijn? Op deze pagina vertellen wij je meer over de mogelijke opties bij verschillende kozijnen.

stalen deur ontwerpen

stalen deur in een houten kozijn

Stomp kozijn

Kan een stalen deur in een stompen houten kozijn? Ja, dit is mogelijk! Bij een stomp houten kozijn valt de deur namelijk in het kozijn en niet deels erop zoals bij een opdek houten kozijn. Onze stalen deuren worden zo gemaakt dat ze perfect in een stompen houten kozijn vallen.

Opdek kozijn

Hoe zit dat dan met een opdek houten kozijn? Bij een houten opdek kozijn is het niet mogelijk een stalen deur te laten plaatsen. Bij een opdek kozijn wordt de deur namelijk deels in het kozijn en deels op het kozijn geplaatst. Onze stalen deuren zijn allemaal stompe deuren. Een stalen deur past daarom dus niet in een opdek houten kozijn.

Aluminium kozijn

We weten nu dat het bij een stompen houten kozijn mogelijk is een stalen deur te plaatsen. Maar kan dit ook bij een aluminium kozijn? Bij het plaatsen van onze stalen deuren, is er een goede bevestiging nodig. Dit heeft o.a. te maken met het gewicht van deur en de kwaliteit. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten, van een stevige, kwalitatieve stalen deur. Een aluminium kozijn is op een bepaalde manier bevestigd aan de muur, waardoor het is niet mogelijk is om een stalen deur er aan te bevestigen. Doe je dit toch, dan bestaat de kans dat het kozijn en de stalen deur beschadigd. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Stalen kozijn

Onze stalen scharnierdeuren worden inclusief een stalen kozijn geleverd. Naast dat dit er mooi uit ziet, heeft het dus ook een duidelijke functie: ervoor zorgen dat jij zo lang mogelijk geniet van jouw stalen binnendeur. Als je kiest voor een ander kozijn dan staal of hout, bestaat er dus de kans dat er zich beschadigingen voordoen.

Maar er zijn meer voordelen aan een stalen kozijn en een stalen deur.

  1. Door het gebruik van een stalen kozijn i.p.v. een houten kozijn, zit jouw stalen deur goed en stevig bevestigd en geniet je er dus langer van.
  2. Met het stalen kozijn maak je, samen met de stalen deur, een echt statement in jouw woning of op kantoor.
  3. Onze stalen deuren worden inclusief stalen kozijn geleverd. Je hoeft dus geen extra kosten te maken.
  4. Door het gebruik van staal zijn de kozijnen en deuren duurzaam en gaan ze lang mee.
  5. De stalen kozijnen en deuren hebben weinig onderhoud nodig in vergelijking met houten kozijnen en deuren.
  6. Door het strakke uiterlijk van de stalen kozijnen en deuren, passen ze bij veel verschillende interieur stijlen.

Advies nodig?

Ben je benieuwd of er in jouw houten kozijn een stalen deur geplaatst kan worden? Neem dan contact met ons op of stuur ons een e-mail. Voeg een afbeelding bij van jouw houten kozijn. Dan kunnen wij direct zien en aangeven of er een stalen deur in jouw kozijn geplaatst kan worden.

Je kunt natuurlijk ook een afspraak in onze showroom maken. Hier zijn verschillende stalen deuren en kozijnen te zien en kunnen we je gelijk laten zien wat de mogelijkheden zijn. Je kunt telefonisch of via onze website een afspraak maken voor het bezoeken van onze showroom. Onze experts staan klaar om jou goed te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een stalen deur en kozijn.