Aluminium deur vs. stalen deur

Bij het kiezen van de juiste binnendeur voor je huis zijn er verschillende opties om te overwegen. Twee populaire keuzes zijn aluminium binnendeuren en stalen binnendeuren. Binnendeurvanstaal.com levert alleen stalen deuren. Daarom laten wij op deze pagina de verschillen kenmerken zien tussen stalen en aluminium deuren en waarom je voor een stalen deur zou moeten kiezen.

stalen deur
stalen deur

Aluminium deur

Voordelen aluminium deur

Een aluminium deur heeft verschillende voordelen.

 • Ten eerste is deze licht van gewicht, waardoor de deur gemakkelijk te installeren en te hanteren is.
 • Daarnaast is de aluminium deur duurzaam en bestand tegen roest, waardoor deze lang meegaat.
 • Een aluminium deur heeft ook uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor de deur energie-efficiënt is en kan helpen om de stookkosten te verlagen.

Nadelen aluminium deur

Aan de andere kant heeft een aluminium deur ook enkele nadelen.

 • De deur is over het algemeen duurder dan stalen deuren en kan minder sterk zijn.
 • Daarnaast is de aluminium deur gevoeliger voor deuken en krassen, vooral in drukbezochte gebieden van het huis.

Stalen deur

Voordelen stalen deur

Stalen binnendeuren hebben ook hun eigen voordelen.

 • Ze zijn uiterst stevig en bieden een uitstekende veiligheid, waardoor ze vaak worden gebruikt in commerciële gebouwen en appartementencomplexen.
 • Stalen deuren zijn ook zeer brandwerend en kunnen helpen om de verspreiding van vuur te voorkomen.

Nadelen stalen deur

Er zijn echter ook enkele nadelen aan stalen binnendeuren.

 • Ze kunnen zwaar zijn en moeilijker te installeren in vergelijking met aluminium deuren. Gelukkig nemen wij dit onderdeel voor jou uit handen! Al onze stalen deur worden namelijk geleverd inclusief gratis montage.

Ontwerp en stijl

Wat betreft ontwerp en stijl biedt zowel een aluminium deur als een stalen deur verschillende opties. Aluminium deuren zijn verkrijgbaar in verschillende profielen en afwerkingen, waaronder glazen panelen, patroonontwerpen en minimalistische frames. Dit geeft je de mogelijkheid om een moderne en eigentijdse uitstraling aan je interieur te geven.

Stalen deuren hebben vaak een strak en industrieel uiterlijk dat goed past bij moderne en industriële interieurs. Ze kunnen worden aangepast met verschillende soorten glas en panelen om een unieke uitstraling te creëren. Stalen deuren zijn ook populair vanwege hun grote glasoppervlakken, waardoor natuurlijk licht in de ruimte kan stromen.

Waarom wij kiezen voor de stalen deur

Waarom wij kiezen voor een stalen deur in plaats van een aluminium deur? Ontdek hier onze 7 redenen!

 1. Stalen deuren zijn bestand tegen corrosie, krassen en dagelijks gebruik. Aluminium deuren zijn veel gevoeliger voor krassen en deuken, zeker in een ruimte met kinderen en/of dieren.
 2. Onze stalen deuren zijn gemakkelijk te installeren; je hoeft dit namelijk niet zelf te doen! Jij geeft aan welk design, welke kleur en handgreep je wilt en wij doen de rest.
 3. De stalen deuren sluiten perfect aan bij de interieur stijlen van tegenwoordig. Doordat er maatwerk mogelijk is, kunnen wij altijd een stalen deur maken naar jouw wensen en behoeften.
 4. Een aluminium deur is minder sterk en hoger in prijs in vergelijking met stalen deuren.
 5. Stalen binnendeuren hebben uitstekende brandwerende eigenschappen. Doordat ze gemaakt zijn van staal, zijn ze bestand tegen hoge temperaturen en wordt het verspreiden van vuur vertraagt.
 6. Een stalen deur staat bekend om hun stevigheid en duurzaamheid en gaat daardoor langer mee dan een aluminium deur.
 7. Stalen deuren hebben vaak betere geluids-en warmte-isolerende eigenschappen dan aluminium deuren. Staal is namelijk een dichter materiaal en kan beter geluidsoverdracht verminderen en warmte vasthouden.

Uiteindelijk is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften, budget, gewenste stijl en de functie van de stalen deur. Elk type deur heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Bezoek onze showroom

Als je een afspraak in onze showroom maakt,  kunnen wij je laten zien waarom je voor een stalen deur zou moeten kiezen in plaats van een aluminium deur. In onze showroom kun je meerdere, verschillende soorten stalen deuren bekijken en onze experts staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de goede keuze.

Ben je toevallig in de buurt van onze showroom, maar heb je geen afspraak ingepland? Geen probleem, ook dan staan onze experts voor je klaar!