Wat is rookglas?

Rookglas, ook wel bekend als gehard glas met een getint of ondoorzichtig uiterlijk, wordt steeds populairder in verschillende interieuren. Met name in stalen binnendeuren heeft het gebruik van dit glas een unieke en eigentijdse uitstraling.

In deze blog geven we de voordelen weer van rookglas in stalen binnendeuren, hoe het geïntegreerd kan worden in verschillende ontwerpen en hoe het onderhouden dient te worden voor langdurig gebruik.

stalen-deuren-den-haag

Wat is rookglas?

Rookglas is een speciaal type glas dat wordt geproduceerd door een thermische behandeling, waarbij het glas wordt verhit en vervolgens snel wordt afgekoeld. Dit proces resulteert in een sterk, gehard glas met een karakteristiek uiterlijk. Dit glas kan variëren in tinten en gradaties, waardoor je verschillende opties hebben om de gewenste sfeer en stijl te creëren.

De 3 voordelen

  1. Veiligheid: Het gebruik van rookglas in stalen binnendeuren biedt verbeterde veiligheid in vergelijking met standaard glas. Dit glas is veel sterker en duurzamer, waardoor het minder snel breekt of barst. Dit maakt het een uitstekende keuze voor deuren die vaak worden gebruikt of zich in drukke ruimtes bevinden.
  2. Esthetiek: Een van de meest opvallende voordelen van rookglas in stalen binnendeuren is de esthetische waarde die het toevoegt aan het interieur. Het matte uiterlijk van het glas creëert een gevoel van elegantie en verfijning, wat bijdraagt aan de algehele uitstraling van de ruimte. De subtiele tinten en gradaties van dit glas voegen diepte en visuele interesse toe aan de deuren. Hierdoor worden ze een ware blikvanger.
  3. Lichtinval: Rookglas in stalen binnendeuren biedt een perfecte balans tussen privacy en natuurlijk licht. Het matte oppervlak van het glas zorgt voor diffuus licht, waardoor de ruimte helder en luchtig aanvoelt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over nieuwsgierige blikken van buitenaf. Door het gebruik van dit glas kun je genieten van een overvloed aan natuurlijk licht in je interieur, terwijl je tegelijkertijd je privacy behoudt.

Waar moet je aan denken als je voor rookglas kiest?

  1. Design: Het kiezen van het juiste ontwerp is belangrijk bij het gebruik van rookglas in stalen binnendeuren. Overweeg de stijl en het thema van je interieur en kies een ontwerp dat goed samengaat met de rest van de ruimte. Of je nu kiest voor een enkele deur of een dubbele deur met rookglaspanelen, zorg ervoor dat het ontwerp naadloos aansluit bij de algehele esthetiek van de ruimte.
  2. Glastype: Rookglas is verkrijgbaar in verschillende tinten en gradaties, van licht tot donker. Overweeg het gewenste niveau van privacy en de hoeveelheid natuurlijk licht die je wilt behouden bij het kiezen van het juiste glas type. Donkerder rookglas biedt meer privacy, terwijl lichter rookglas meer natuurlijk licht doorlaat. Kies een glas type dat voldoet aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren.
  3. Privacy: Als privacy een belangrijke overweging is, kun je overwegen om rookglas te combineren met extra privacy-functies. Dit kan worden bereikt door het toevoegen van ondoorzichtige folies, textuur of patronen op het glas. Deze aanpassingen kunnen de privacy  verhogen zonder afbreuk te doen aan de esthetische waarde van het rookglas.

Onderhoudtips

Om ervoor te zorgen dat rookglas in stalen binnendeuren er langdurig mooi uitziet, is het belangrijk om de juiste onderhouds- en verzorgingsmaatregelen te nemen.

Voor het reinigen van rookglas gebruik je bij voorkeur een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of ruwe materialen die het glas kunnen krassen. Reinig het glas regelmatig om stof, vingerafdrukken en andere verontreinigingen te verwijderen. Zorg ervoor dat je het glas voorzichtig en gelijkmatig reinigt, en droog het vervolgens af met een pluisvrije doek om strepen te voorkomen.

Bij het hanteren van rookglas in stalen binnendeuren is het belangrijk om voorzichtig te zijn om schade te voorkomen. Vermijd het gebruik van harde voorwerpen die tegen het glas kunnen stoten of krassen kunnen veroorzaken. Wees voorzichtig bij het openen en sluiten van deuren om onnodige druk op het glas te vermijden.

Kies jij ook voor dit type glas?

Rookglas in stalen binnendeuren is een eigentijdse en stijlvolle keuze die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Met verbeterde veiligheid, verhoogde natuurlijke lichtinval en een elegant matte uitstraling, voegt rookglas een vleugje moderniteit en privacy toe aan elk interieur. Door goed het juiste ontwerp, glas type en privacy-opties te kiezen, kun je genieten van de vele voordelen die rookglas in stalen binnendeuren te bieden heeft.

Staat dit type glas bij jou op het lijstje?