Metalen binnendeur: ontdek hier alles over dit type deur

In deze moderne tijd is een metalen binnendeur steeds populairder geworden als een stijlvolle en eigentijdse keuze voor woningen of kantoren. Een metalen binnendeur is door het design en het materiaal dat gebruikt wordt echt het middelpunt van je woonkamer, slaapkamer of kantoor. is Op deze pagina zullen we de voordelen, verschillende soorten, installatieproces en onderhoud van metalen binnendeuren bespreken.

stalen deuren spijkenisse

metalen binnendeur

Wat is een metalen binnendeur?

Een metalen binnendeur is een interieurdeur die is gemaakt van duurzame en stevige materialen zoals staal of aluminium. Deze deuren kunnen verschillende ontwerpen en afwerkingen hebben, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurstijlen zoals, modern, klassiek en landelijk.

Voordelen van metalen binnendeuren

Metalen binnendeuren hebben een scala aan voordelen die hen onderscheiden van deuren gemaakt uit andere materialen zoals hout of glas.

 1. Duurzaamheid: Metaal is een zeer stevig materiaal dat bestand is tegen slijtage. Dit zorgt voor een lange levensduur van de deur.
 2. Veiligheid: Metalen deuren bieden een extra laag van beveiliging tegen inbraak, omdat ze moeilijker te forceren zijn in vergelijking met bijvoorbeeld houten deuren.
 3. Esthetiek: Ze kunnen een modern en industrieel karakter toevoegen aan een ruimte, wat bijdraagt aan een specifieke interieurstijl.
 4. Brandwerend: Metalen deuren hebben van nature brandwerende eigenschappen, wat bijdraagt aan de veiligheid van een gebouw.
 5. Geluidsisolatie: Dankzij de dichtheid van het materiaal kunnen metalen deuren effectief geluid isoleren, wat zorgt voor meer privacy en rust binnen een ruimte.
 6. Maatwerk mogelijk: Het is vaak mogelijk om een metalen binnendeur op maat te laten maken, waardoor er voor elk soort interieur een passende oplossing is.
 7. Onderhoudsvriendelijk: Metalen deuren vergen relatief weinig onderhoud en zijn gemakkelijk schoon te maken, wat op lange termijn tijd en moeite bespaart.
 8. Weerbestendig: Hoewel dit vooral relevant is voor buitendeuren, kan de weerbestendigheid van metaal ook binnenshuis voordelen hebben, bijvoorbeeld in ruimtes met hoge vochtigheid zoals badkamers.
 9. Veelzijdigheid in afwerking: Metalen deuren kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt (bijvoorbeeld door schilderen, coaten of patineren), waardoor ze in vele verschillende stijlen en settings kunnen worden toegepast.
 10. Milieuvriendelijk: Veel metalen deuren zijn recyclebaar, wat bijdraagt aan een duurzamere bouwpraktijk.

Soorten metalen binnendeuren

Er zijn diverse soorten binnendeuren beschikbaar, zoals enkele deuren, dubbele deuren, schuifdeuren en taatsdeuren. Elke variant heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, afhankelijk van de gewenste functionaliteit en esthetiek. In onze showroom kun je de verschillende types metalen binnendeuren bekijken. Maak een afspraak en kom langs!

Het kiezen van de juiste metalen binnendeur

Bij het kiezen van de perfecte metalen binnendeur is het belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen, omdat de deur een belangrijk onderdeel vormt van het interieur en de algemene uitstraling van een ruimte. Verschillende factoren spelen een rol bij deze keuze, waaronder afmetingen, ontwerpstijl, veiligheidsopties en budget.

 • Ten eerste zijn de afmetingen van de deuropening cruciaal. Meet de ruimte nauwkeurig op en houd rekening met eventuele onregelmatigheden in de muur of vloer. Al onze metalen deuren kunnen op maat gemaakt worden, wat extra flexibiliteit biedt in termen van grootte en vorm. Vraag een offerte aan bij de metalen deur die bij jouw smaak past en wij komen graag de deur gratis bij jou inmeten én plaatsen.
 • Daarnaast is de ontwerpstijl een belangrijke factor. Metalen binnendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van strak en modern tot meer klassiek of industrieel. Denk goed na over de esthetiek die je wilt bereiken. Wil je een minimalistisch effect of ga je juist voor een robuust, industrieel uiterlijk? De keuze van het ontwerp kan een groot effect hebben op de totale uitstraling van de ruimte.
 • Veiligheid is een andere belangrijke overweging. Sommige metalen deuren zijn uitgerust met extra veiligheidsfuncties zoals versterkte sloten of inbraakwerende platen. Als veiligheid een prioriteit is, zorg er dan voor dat je een deur kiest die aan deze eisen voldoet.
 • Budget is natuurlijk ook een overweging die niet over het hoofd gezien mag worden. Hoewel metalen binnendeuren over het algemeen een investering zijn vanwege hun duurzaamheid en andere voordelen, kunnen de kosten aanzienlijk variëren afhankelijk van het type metaal, de afwerking, en eventuele extra functies zoals veiligheidsopties of maatwerk.
 • Ten slotte is het ook verstandig om te kijken naar de levensduur en het onderhoud van de deur. Een metalen binnendeur kan jaren meegaan met minimaal onderhoud, maar het is altijd goed om te informeren naar de beste manieren om de deur in optimale conditie te houden.

Door al deze factoren zorgvuldig af te wegen, kun je een metalen binnendeur kiezen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel, veilig en duurzaam — een aanwinst voor elke ruimte.

Onderhoud en verzorging

Deze binnendeuren vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Regelmatig afstoffen en schoonmaken met milde reinigingsmiddelen is meestal voldoende om de deur in goede staat te houden. Het is ook belangrijk om eventuele krassen of beschadigingen direct te repareren om verdere schade te voorkomen.

Stijl- en ontwerpmogelijkheden

Metalen binnendeuren bieden diverse stijl- en ontwerpmogelijkheden. Van strakke moderne ontwerpen tot meer traditionele en decoratieve opties, er is voor elk interieur wel een geschikte binnendeur te vinden. De keuze van de afwerking, kleur en details kan de uitstraling van de deur verder personaliseren.

Je kunt bij ons bijvoorbeeld kiezen uit meer dan 2000 RAL kleuren, helder of getint glas, verschillende soorten deuren zoals een scharnierdeur of een taatsdeur en je kunt ook een eigen design aanleveren. Onze experts zullen dan een tekening voor je maken, zodat jij een goed beeld krijgt bij hoe de metalen binnendeur er uit gaat zien.

Prijs metalen binnendeur

De kosten van metalen binnendeuren kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het materiaal, de afmetingen, het ontwerp en eventuele extra functies. Het is belangrijk om een budget vast te stellen en verschillende opties te vergelijken voordat een keuze wordt gemaakt.

Bezoek onze showroom

Metalen binnendeuren zijn een moderne en duurzame keuze voor woningen. Ze bieden talloze voordelen op het gebied van stijl, veiligheid en duurzaamheid. Door de juiste deur te kiezen en deze goed te onderhouden, kan een metalen binnendeur een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur.

Maak een afspraak in onze showroom voor het samenstellen van jouw perfecte metalen binnendeur. Je kunt in onze showroom de verschillende types metalen binnendeuren, RAL kleuren en soorten getint glas bekijken.

Ben je toevallig in de buurt van onze showroom maar heb je geen afspraak gemaakt? Geen probleem. Ook dan staan onze experts voor je klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de goede keuze.